Zelleres, savanyú lencseleves recept
Zsírszegény
A Zelleres, savanyú lencseleves hozzávalói:
25 dkg lencse
1 db zeller
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevel
1 ek tárkonyecet
2 fej hagyma
A Zelleres, savanyú lencseleves elkészítési módja:
A lencsét 10 órán át áztatjuk, majd leszűrjük és másfélszer annyi vízben feltesszük főzni. Kb. 15 perc múlva 1 db friss zellert megtisztítunk, kettévágjuk, zöldjét apróra metéljük és a lencséhez keverjük. Beleteszünk 2 gerezd fokhagymát, 2 db babérlevelet és ízlés szerint ételízesítőt. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Kivesszük belőle a zellert, majd beleöntünk 1 ek tárkonyecetet. Tetszés szerint csöppnyi rántással sűríthetjük. 2 fej hagymát apró kockákra vágunk, és kevés olajon pirosra sütjük. A tányérokba kimert levesre szórjuk.
Makrobiotikus
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 1a50c86bb0, 2008. jún. 7. 17:11
A zelleres, savanyú lencseleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.