Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tárkonyos kínai kel főzelék recept

Tárkonyos kínai kel főzelék recept

A Tárkonyos kínai kel főzelék hozzávalói:
3 ek olívaolaj
40 dkg burgonya
1 közepes db kínai kel
1 késhegynyi fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma (zúzott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 db babérlevél
1 kk majoranna
tárkony ízlés szerint
2 evőkanál finomliszt
5 dl víz (kb)
1.5 dl tejföl
2 teáskanál tárkonyecet
1 csipet cukor


A Tárkonyos kínai kel főzelék elkészítési módja:
Az olajon kevergetve kissé megpároljuk a kisebb kockára vágott burgonyát, és a csíkokra vágott kelt. Ezután megszórjuk egy kevés pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsit átforgatjuk. Fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a lisztet, kevergetve 1-2 percig pirítjuk, és felöntjük kb. 5 dl vízzel. Felforraljuk, lefedjük, és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul benne, kb. 15-20 perc. Vigyázzunk, ne főzzük szét! A tejfölt elkeverjük 2-3 ek főzelékkel (hőkiegyenlítés), majd a főzelékhez adjuk, és jól kiforraljuk. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá. Végül egy csipet cukorral és két teáskanál tárkonyecettel beállítjuk az ízét.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A tárkonyos kínai kel főzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook