Tárkonyos kínai kel főzelék recept
A Tárkonyos kínai kel főzelék hozzávalói:3 ek olívaolaj
40 dkg burgonya
1 közepes db kínai kel
1 késhegynyi fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma (zúzott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 db babérlevél
1 kk majoranna
tárkony ízlés szerint
2 evőkanál finomliszt
5 dl víz (kb)
1.5 dl tejföl
2 teáskanál tárkonyecet
1 csipet cukor
A Tárkonyos kínai kel főzelék elkészítési módja:
Az olajon kevergetve kissé megpároljuk a kisebb kockára vágott burgonyát, és a csíkokra vágott kelt. Ezután megszórjuk egy kevés pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsit átforgatjuk. Fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a lisztet, kevergetve 1-2 percig pirítjuk, és felöntjük kb. 5 dl vízzel. Felforraljuk, lefedjük, és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul benne, kb. 15-20 perc. Vigyázzunk, ne főzzük szét! A tejfölt elkeverjük 2-3 ek főzelékkel (hőkiegyenlítés), majd a főzelékhez adjuk, és jól kiforraljuk. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá. Végül egy csipet cukorral és két teáskanál tárkonyecettel beállítjuk az ízét.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 27. 19:24
A tárkonyos kínai kel főzelék elkészítési módja és hozzávalói.