Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sült kelbimbó főzelék pirított mandulával recept

Sült kelbimbó főzelék pirított mandulával recept

A Sült kelbimbó főzelék pirított mandulával hozzávalói:
50 dkg kelbimbó
2 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál curry por
1 ek olívaolaj
2 ek vaj
1 közepes db vöröshagyma
20 dkg burgonya
3 dl alaplé
2 dl főzőtejszín
10 dkg mandulapehely


A Sült kelbimbó főzelék pirított mandulával elkészítési módja:
Az olvasztott vajat elkeverjük a fűszerekkel, majd a megtisztított, félbevágott kelbimbókra ötjük. Jól összekeverjük, hogy mindenhol bevonja a vajas "pác". Sütőpapírral bélelt tepsire, vágott felükkel lefelé elrendezzük a kelbimbókat, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Az olívaolajat és vajat egy edényben felhevítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és felöntjük az alaplével, majd megfőzzük a zöldséget. Ha a burgonya megpuhult és a kelbimbó is elkészült, akkor a burgonyához adjuk a kelbimbók felét, és botmixerrel krémesítjük a keveréket. A főzeléket ízlés szerint kevés chilivel és curry porral ízesíthetjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összemelegítjük. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulaszeleteket, majd a főzeléket a maradék kelbimbóval és a pirított mandulával tálaljuk. sütési hőfok: 180°C


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sült kelbimbó főzelék pirított mandulával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook