Rizottóval töltött karaj bundázott almával recept
A Rizottóval töltött karaj bundázott almával hozzávalói:1 kg csont nélküli sertés karaj
só, bors
a zöldséges-sajtos rizottóhoz:
vaj, olaj
1 kis fej hagyma
1 bögre rizs
1 répa
1 csokor retek
zellerzöld
1 zöldségleves kocka
(esetleg 1 dl száraz fehérbor)
só
fél tubus ömlesztett sajt
a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
a bundázott almához:
5 db alma
1 fagyasztott leveles tészta
A Rizottóval töltött karaj bundázott almával elkészítési módja:
A karajt szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd klopfoljuk ki szép vékonyra. A rizottóhoz egy fakanálnyi vajat olvasszunk össze 1 fakanálnyi olajjal és pároljuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Borítsuk rá a rizst, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá a kisebb kockákra vágott répát és retket. Öntsük fel a borral, forraljuk fel, majd mehet bele a rizs térfogatához képest dupla mennyiségű víz. Ha felforrt, tegyük hozzá a zöldségleves kockát, sózzuk meg, szórjuk bele az apróra vágott zellerzöldet és alacsony lángon, sűrűn megkeverve főzzük puhára (a végén maradjon alatta némi folyadék). A tűzről lehúzva keverjük hozzá a sajtot és készen van. A vékony szelet hús közepére halmozzunk a rizottóból, majd tekerjük fel (én nem szoktam hústűvel megtűzni, mert a panír egyben fogja tartani a tekercset) A tekercseket panírozzuk ki a hagyományos módon (liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa) és bő, forró olajban, szép lassú tűzön süssük aranybarnára. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ketté, magházát távolítsuk el, a két fél almát rakjuk össze és bugyoláljuk be a közben kiolvadt és lisztezett felületen jó vékonyra kinyújtott, majd nagyobb négyzetekre vágott leveles tésztába. A batyukat kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és forró sütőben süssük aranyszínűre. A kisült hústekercseket a megmaradt rizottóval és a kisült bundázott almával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 22. 19:20
A rizottóval töltött karaj bundázott almával elkészítési módja és hozzávalói.