Túrós, kakaós csiga recept
A Túrós, kakaós csiga hozzávalói:A tésztához:
25 dkg túró
25 dkg liszt
0, 5 dl tej
5 ek olaj
10 dkg porcukor
csipet só
fél cs sütőpor
Töltelékhez:
1 ek olaj (a tészta kenéséhez)
4 ek porcukor
2 ek kakaópor
kevés tej a locsoláshoz
A Túrós, kakaós csiga elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nagyon fontos, hogy legalább 1 órára hűtőbe tegyük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát fél cm vastagra, megkenjük olajjal, majd megszórjuk a porcukorral összekevert kakaóporral. A tésztát feltekerjük, majd szeleteljük. Tepsibe helyezzük a csigákat. 180 fokos sütőben, kb 35-40 percig sütjük. Mielőtt elkészül, meglocsoljuk egy kevés tejjel a tetejüket, egy kicsit még visszatesszük a sütőbe. Ha megsült, porcukorral megszórjuk a tetejüket és már tálalható is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 19. 17:08
A túrós, kakaós csiga elkészítési módja és hozzávalói.