Neve nincs krémes recept
A Neve nincs krémes hozzávalói:a tésztához:
20 dkg liszt
16 dkg margarin
1 tojássárgája
csipet só
3 evőkanál langyos víz
a tepsi kenéséhez:
2 dkg margarin
a töltelékhez:
6 tojás
20 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
a krémhez:
5 dl tej
2 csomag tejszínízű pudingpor
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
a tetejére porcukor
A Neve nincs krémes elkészítési módja:
A tésztához valókat összedolgozzuk, majd letakarva 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután két egyforma cipót formálunk belőle, az egyiket tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A tepsi hátoldalán, közepesen forró sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. A másik tésztalapot ugyanekkorára nyújtjuk és margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, majd a darált diót, a kakaót, és a sütőport belekeverjük. Legvégül a kemény habbá vert tojásfehérjét forgatjuk bele. Ezt a masszát azután a tepsiben lévő tésztalapra simítjuk, és így együtt sütjük változatlanul közepes lánggal kb. 18 percig. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, a kihűlt tejszínes pudingot hozzáadjuk. Az ugyancsak kihűlt tepsiben lévő tésztára simítjuk. A tepsi hátoldalán sütött tésztát a tetejére borítjuk, porcukorral gazdagon meghintjük.
Nem könnyű. Viszont a végeredmény mindenért kárpótol. Mutatós, finom sütemény.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0461ed8f75, 2008. ápr. 24. 14:02
A neve nincs krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.