Rókagombás omlett recept
A Rókagombás omlett hozzávalói:4 db tojás
15 dkg rókagomba
0.5 csokor petrezselyem
1 ek vaj
2 ek olívaolaj
1 tk borsikafű
1 csipet szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
3 dkg parmezán sajt
0.5 dl tej
A Rókagombás omlett elkészítési módja:
A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük őket, majd nagy lángon pirítjuk. Ha megsült áttesszük egy másik edénybe. Habverővel elkeverjük a tojásokat, tejet, a petrezselyem felét, sót, borsikafüvet és szecsendiót. A tojásos keveréket lassú tűzön serpenyőben megsütjük. Az egyik felére ráöntjük a gomba felét, majd félbehajtjuk az omlettet. Egy darabig még kis lángon sütjük. Ha elkészült, megszórjuk a maradék gombával, petrezselyemmel, és parmezánnal.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 16. 16:20
A rókagombás omlett elkészítési módja és hozzávalói.