Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával recept
A Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával hozzávalói:50 dkg sertéstarja
1 kávéskanál só
1 kk bors
3 teáskanál dijoni mustár (magos)
2 ek olívaolaj
1 dl fehérbor
0.5 dl habtejszín
A Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával elkészítési módja:
A tarjaszeleteket (3 nagy) sózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal és magos mustárral. Lefóliázva hűtőbe tesszük érlelni. (Akár több napig is állhat így.) A bepácolt húst elővesszük sütés előtt egy órával, hogy szobahőmérsékletűre felengedjen. Egy vastag grillserpenyőt felforrósítunk, és a szeletek mindkét oldalát megsütjük közepes lángon. A hússzeleteket félretesszük, a serpenyőbe öntünk egy dl fehérbort, és addig forraljuk, míg feloldódik a serpenyőből az odatapadt sült kéreg, és elpárolog a bor alkoholtartalma. Végül hozzáöntünk egy kevés tejszínt, esetleg egy kanál vajat. Összeforraljuk, és ezzel a szósszal locsoljuk meg a húst, és a tésztát tálalásnál.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 13. 16:17
A mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával elkészítési módja és hozzávalói.