Anzac keksz recept

Az Anzac keksz hozzávalói:
15 dkg finomliszt
15 dkg zabpehely
15 dkg cukor
12.5 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
3 ek méz
3 ek víz (forró)
1 tk szódabikarbóna


Az Anzac keksz elkészítési módja:
A száraz alapanyagokat összekeverjük (a szódabikarbóna kivételével). A mézet és a vajat összeolvasztjuk. A szódabikarbónát feloldjuk a forró vízzel, majd összekeverjük a mézes vajjal. Hozzákeverjük a száraz alapanyagokhoz. A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egy a tenyerünkkel lelapogatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az anzac keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook