Kávés szelet kókusz krémmel recept
50 perc
A Kávés szelet kókusz krémmel hozzávalói:
Hozzávalók.(16 szelethez)
Tésztához.
6 tojás,
24 dkg kristálycukor,
6 evőkanál erős feketekávé,
18 dkg finomliszt,
1 evőkanál őrölt feketekávé,
késhegynyi szódabikarbóna
Forma kikenéséhez: vaj, finomliszt.
Krémhez:
1, 5 csomag (6 dkg) főzni való vaníliaízű pudingpor,
7 dl tej,
3 evőkanál kristálycukor,
10 dkg kókuszreszelék,
25 dkg margarin,
15-20 dkg porcukor
A Kávés szelet kókusz krémmel elkészítési módja:
A tésztához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A kávét kanalanként hozzáadjuk. A lisztet az őrölt kávéval és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Egy 24 centis kivajazott, belisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) kb. 35 percig sütjük. A krémhez a pudingport 1, 5 deci tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd a többi, közben fölforralt tejhez öntjük. Pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, majd habverővel krémmé keverjük. A margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Kanalanként hozzáadjuk a vaníliás kókuszkrémet is. A tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és a krémmel úgy töltjük meg, hogy az oldalára meg a tetejére is jusson belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tina68, 2007. júl. 2. 06:39
A kávés szelet kókusz krémmel elkészítési módja és hozzávalói.