Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fekete-erdő torta recept

Fekete-erdő torta recept

A Fekete-erdő torta hozzávalói:
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
# 1 tábla tejcsokoládé
# 5 tojás
# 5 evőkanál + 4 evőkanál gyümölcspálinka
# 20 dkg porcukor
# 20 dkg liszt
# 2 evőkanál kakaó
# 50 dkg meggy
# 20 dkg meggylekvár
# 7,5 dl tejszín
# 3 csomag habfixáló
# 8 dkg finom szemcsés kristálycukor
# 3 evőkanál csokoládéreszelék


A Fekete-erdő torta elkészítési módja:
Előkészítés: A csokoládét lereszeljük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Elkészítés: Habosra keverjük a tojásokat 5 evőkanál pálinkával. Folyamatosan keverve egymás után beledolgozzuk a porcukrot, a lisztet, a kakaót és a csokoládét. A masszát a formába öntjük, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk, alaposan lecsepegtetjük, és 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradékot összekeverjük a meggylekvárral. A tortát vízszintesen kettévágjuk, a vágott felületen mindkét lapot megcsepegtetjük a maradék pálinkával. Az alsó lapot egy tálra fektetjük, szétosztjuk rajta a meggyes masszát. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, a felét a meggyre simítjuk. Ráborítjuk a felső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk. A maradék tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát (az oldalát is). Kevés tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta szélére. A tortát a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük. Betesszük kb. 2 órára a mélyhűtőbe, hogy éppen elkezdjen fagyni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fekete-erdő torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook