Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés tekercs recept

Cseresznyés tekercs recept

A Cseresznyés tekercs hozzávalói:
Hozzávalók 10 szelethez:
6 tojás
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
fél teáskanál sütőpor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
20 dkg cukor + 2 evőkanál a szóráshoz
3 csomag vaníliás cukor
1 üveg cseresznyebefőtt
2 evőkanál cseresznyepálinka
5 dkg fehér csokoládé
6 dl tejszín
2 evőkanál tejcsokoládé-forgács


A Cseresznyés tekercs elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet, a keményítőt, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket összekeverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy sütőtepsit, és kivajazzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszitálunk 7,5 dkg cukrot, és addig keverjük, amíg fényes lesz. A tojássárgájákat 12,5 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük. Rászitáljuk a lisztes keveréket, és ráhalmozzuk a tojáshab felét. Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Végül a maradék habot is belekeverjük. A masszát a tepsibe simítjuk. A sütőben kb. 15 percig sütjük. Vékonyan megszórunk kristálycukorral egy tiszta konyharuhát, ráborítjuk a piskótát, és a ruha segítségével feltekerjük. Hagyjuk kihűlni. A cseresznyét lecsepegtetjük, megöntözzük a pálinkával. A fehér csokoládét lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot és két evőkanál kivételével a fehér csokoládét. A masszát kettéosztjuk, a felébe belekeverjük a cseresznyét. A piskótát kitekerjük, megkenjük a cseresznyés masszával, és újra feltekerjük. A tekercset bevonjuk a maradék tejszínnel, és megszórjuk a tej- és a félretett fehér csokoládéforgáccsal.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyés tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook