Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csípős csirkeragu recept

Csípős csirkeragu recept

Elkészítési idő 20 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Csípős csirkeragu hozzávalói:
Hozzávalók (2-3 adag):

20 dkg rizs
30 dkg csirkemell filé
3 teáskanál étkezési keményítő
1 teáskanál pirospaprika
1 tasak KNORR Mexikói chilis bab Rafinéria
40 dkg mexikói zöldségkeverék
KNORR Grill Fűszervarázs


A Csípős csirkeragu elkészítési módja:
A rizst forró vízben feltesszük főni. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, 1 teáskanál grill fűszervarázzsal és pirospaprikával, majd ebbe tesszük a csirkemellet. 5 percig állni hagyjuk. A 4,5 dl vízzel elkevert KNORR Mexikói chilis bab Rafinériát felforraljuk, hozzáadjuk a csirkét úgy, hogy a keményítős vízből kiszedjük (de nem kell lecsurgatni). Pár perc után hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket is. Fedő alatt 15 percig főzzük, néha kevergetve. A rizsből kupacokat formálunk a tányérokon, a chilis csirkés ragut pedig köréjük kanalazzuk.

Adhatunk hozzá 1-1 teáskanál mézet és balzsamecetet, így érdekesebb lesz az íze.


Kategória: Húsételek receptjei


A csípős csirkeragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook