Aszalt gyümölcsös süti recept



13 szilva (aszalt, kimagozott)
14 sárgabarack (aszalt)
2 evőkanál konyak
15 dkg liszt
25 dkg cukor
4 dl tej
12 dkg vaj
5 tojás
A díszítéshez:
porcukor
Az Aszalt gyümölcsös süti elkészítési módja:
A szilvákat és a sárgabarackokat apróra vágjuk, mély tálba tesszük, és 1 evőkanál konyakba forgatjuk. Annyi meleg vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 3 óráig lefedve állni hagyjuk benne. A lisztet és 23 dkg cukrot összekeverünk, folyamatosan keverve beledolgozzuk a tojásokat, a felforralt tejet, 10 dkg olvasztott vajat és a maradék konyakot, majd sima masszává dolgozzuk. A maradék vajjal egy gyümölcstortaformát kikenünk, a maradék cukorral megszórjuk, és behintjük a gyümölcsdarabokkal. A tésztát a formába öntjük, majd meleg sütőben aranyszínűre sütjük. A megmaradt gyümölccsel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. júl. 11. 21:02
Az aszalt gyümölcsös süti elkészítési módja és hozzávalói.