Magyaros csirkeaprólék-leves recept
35 perc
215 kcal
40 dkg csirkeaprólék
10-10 dkg fehérrépa és csiperkegomba
20 dkg sárgarépa
1 db zellergumó
2 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
1 dkg liszt
mokkáskanál pirospaprika
őrölt fehér bors
só
A Magyaros csirkeaprólék-leves elkészítési módja:
A vaj felét előhevítjük, és az aprólékot átpirítjuk benne. Felengedjük egy liter hideg vízzel, kissé megsózzuk, és felforraljuk. A répákat és a zellert kis kockákra vágva hozzáadjuk az aprólékhoz, és együtt tovább főzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzátesszük a cikkekre vágott gombát. Borssal ízesítjük, majd néhány percig még tovább főzzük. Közben a maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és kevés vízzel felengedjük. Habverővel simára keverjük. Hozzáöntjük a leveshez, és kislángon alaposan kiforraljuk.
Betétként külön kifőzött tésztát adhatunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. júl. 7. 12:32
A magyaros csirkeaprólék-leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.