Savanyú krumpli leves recept


fél kiló burgonya
kolbász
pirospaprika
tejföl
tej
liszt
babérlevél
só, ételízesítő
A Savanyú krumpli leves elkészítési módja:
A buronyát megpucolom, kockára vágom, vízbe odateszem főni a sóval és a babérlevéllel. Ha félig megfőtt beleteszem a kolbászt. Zsemleszínű rántást készítek, leveszem a gázról, ha már nem sistereg belerakok 1 kiskanál pirospaprikát, majd a tejfölt. Ha a burgonya megfőtt, szedek ki a levéből a rántásba, simára keverem és visszaöntöm. Ha fel főtt, ízesítem ha kell ételízesítővel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: igynogy, 2007. júl. 5. 19:22
A savanyú krumpli leves elkészítési módja és hozzávalói.