Hagymaleves recept


HAGYMALEVELES
2 nagy fej hagyma, 8-10 dkg reszelt füstölt sajt,2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt
1 dl tejföl (ez szerintem nem kell, csak egy-két kanál ha esetleg túl kemény lenne a gombóc)
2 db tyúkleves kocka (én csak 1 db-ot szoktam), 1 tojás
1 csokor petrezselyem, só, fehérbors, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
1 mokkáskanál currypor
A Hagymaleves elkészítési módja:
A hagymát apróra vágni, olajban sárgára fonnyasztani, ráhinteni 2 evőkanál lisztet és együtt pirítani néhány percig. Ezután felengedni bő egy liter vízzel, beletenni a húsleveskockát és állandó keverés közben felforralni. Közben a tojást habosra verni, hozzáadni a reszelt sajtot, a megmaradt lisztet, pici sót, fehérborsot, a curryport és a szerecsendió-virágot és ha esetleg - nekem szinten mindig híg - túl kemény akkor a tejfölt. A masszát összedolgozni és nedves kézzel apró gombócokat csinálni - én csak kanállal szaggatom - . A gombócokat a forrásban lévő levesbe belefőzni és 10 percig forralni. Végül beleszórni a finomra vágott petrezselymet és a tűzről lehúzva lefedve áll hagyni kb. 10 percig. NAGYON FINI !!!!!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: monee1, 2007. júl. 4. 14:14
A hagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.