Görög rántott hús recept
A Görög rántott hús hozzávalói:6 szelet sertéskaraj * tej * 5 gerezd fokhagyma * 5 dkg margarin * 2 evőkanál citromlé * 2 csomag petrezselyem
panírozáshoz: liszt * 2 tojás * zsemlemorzsa * olaj * só
A Görög rántott hús elkészítési módja:
A hússzeleteket vékonyra kiverjük,sóval és egy gerezd fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. A margarinon megpároljuk a 4 gerezd fokhagymát, majd sóval, citromlével, petrezselyemmel ízesítve, 4-5 percig kevergetve, tovább pároljuk. A leszárított hússzeletek egyik oldalára kenjük a petrezselymes krémet (ez hamar megdermed), majd bepanírozzuk a húsokat. Bő olajban, erős lángon sütjük. Igen finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: monee1, 2008. márc. 10. 08:43
A görög rántott hús elkészítési módja és hozzávalói.