Tartalmas levesem recept
A Tartalmas levesem hozzávalói:3-4 személyre:
30 dkg sertés hús: lapocka,comb vagy szűz(amit szerettek)
kockára vágott füstölt szalonna
hagyma
zöldségek: répa,gyökér, krumpli,
4-5db közepes méretű csiperke gomba
250ml főzőtejszín
só
bors
tárkony (ízlés szerint)
pirospaprika
teáskanálnyi pirosarany
teáskanálnyi fokhagymakrém
2-3evőkanál citromlé
Vajasgaluskához:(nokedli sűrűségű kb)
2 tojás
1 evőkanál vaj vagy margarin
liszt
víz
A Tartalmas levesem elkészítési módja:
Az apróra kockázott szalonnát kevés olajon megpírítom, hozzáadom az apróra vágott hagymát és együtt fonnyasztom tovább.Hozzáadom a felkockázott husit, picit fehéredik, lehúzom a tűzről és hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm vízzel, beleteszem a felaprított zöldségeket és a gombát, fűszerezem a felsoroltakkal. Ha megpuhut a husi, hozzáöntöm a tejszínt, jól kikeverem, majd beleszaggatom a galuskát. Ha összeforrt, ízesítem még egy kis citromlével!
Friss kenyérrel tálalva nagyon finom és laktató leves!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c20d6f1276, 2010. nov. 30. 16:23
A tartalmas levesem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.