Kenyérleves recept
A Kenyérleves hozzávalói:5 dkg zsír
4 szelet zsúrkenyér
1 fej vöröshagyma
15 dkg főzőkolbász
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 cs.petrezselyem
4 tojás
1 kiskanál vegeta
csipetnyi őrölt szerecsendió
1 kávéskanál ecet
A Kenyérleves elkészítési módja:
Megpirítjuk a zsíron a kenyérszeleteket és kiszedjük.A visszamaradt zsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és felengedjük másfél liter vízzel.Vegetával,szerecsendióval ízesítjük beletesszük a kenyérszeleteket.Hozzáadjuk a paradicsomot a zöldpaprikát a karikára vágott kolbászt,felforraljuk és az ecettel savanyítjuk.Végül egyenként beleütjük a tojásokat,lassú tűzön még 5 percig főzzük.Tálalás előtt meghintjük a petrezyelyemzölddel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. nov. 26. 22:39
A kenyérleves elkészítési módja és hozzávalói.