Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Párolt marha sütőtökkel recept

Párolt marha sütőtökkel recept

A Párolt marha sütőtökkel hozzávalói:
35 dkg hátszín
50 dkg sütőtök
3 evőkanál olaj
2 evőkanál száraz fehérbor
5 evőkanál szójaszósz
3 dl erőleves
2 kávéskanál cukor


A Párolt marha sütőtökkel elkészítési módja:
A húst 1 cm-es kockára vágjuk,a tököt tisztítjuk és 5cm-es hasábokra vágjuk. Egy tálban összekeverünk 1 evőkanál szójaszószt a fele mennyiségű borral-beleforgatjuk a húst és 20 percig bennehagyjuk. Hevítsük fel az olajat, és pirítsuk benne a húst 1-2 percig.Adjuk ezután hozzá a sütőtököt,keverjük össze,öntsük rá az erőlevest a megmaradt szójamártást és a bort,szórjuk meg a cukorral.Forraljuk fel és pároljuk addig amíg a sütőtök megpuhul. Forrón rizzsel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A párolt marha sütőtökkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook