Párolt marha sütőtökkel recept
A Párolt marha sütőtökkel hozzávalói:35 dkg hátszín
50 dkg sütőtök
3 evőkanál olaj
2 evőkanál száraz fehérbor
5 evőkanál szójaszósz
3 dl erőleves
2 kávéskanál cukor
A Párolt marha sütőtökkel elkészítési módja:
A húst 1 cm-es kockára vágjuk,a tököt tisztítjuk és 5cm-es hasábokra vágjuk. Egy tálban összekeverünk 1 evőkanál szójaszószt a fele mennyiségű borral-beleforgatjuk a húst és 20 percig bennehagyjuk. Hevítsük fel az olajat, és pirítsuk benne a húst 1-2 percig.Adjuk ezután hozzá a sütőtököt,keverjük össze,öntsük rá az erőlevest a megmaradt szójamártást és a bort,szórjuk meg a cukorral.Forraljuk fel és pároljuk addig amíg a sütőtök megpuhul. Forrón rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. nov. 25. 22:34
A párolt marha sütőtökkel elkészítési módja és hozzávalói.