Sütőtökleves pirított tökmaggal recept
A Sütőtökleves pirított tökmaggal hozzávalói:1,5 kg sütőtök
1 fej hagyma
3 evőkanál tökmagolaj
1 liter zöldségleves
2,5 dl tejszín
5 dkg vaj
só, őrölt fehérbors, reszelt szerecsendió
10 dkg tökmag
A Sütőtökleves pirított tökmaggal elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk, 30 dkg-ot finom csíkokra vágunk és félretesszük, a többit kis darabokra vágjuk. Az olajat egy edényben felhevítjük, és lepirítjuk benne a hagymát és a tökdarabokat. Levessel és tejszínnel felöntjük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzü. Gyenge tűzön 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat. A tökcsíkokat 3 percig forrásban levő vízben blansírozzuk. A tökmagot teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. A levest botmixerrel finom pürévé zúzzuk. A blansírozott tökcsíkokat és a pirított tökmagot elosztjuk tányérokban, leöntjük a forró krémlevessel, és tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 23. 07:26
A sütőtökleves pirított tökmaggal elkészítési módja és hozzávalói.