Miso leves recept
A Miso leves hozzávalói:1 vöröshagyma,
1 sárgarépa,
1 petrezselyem,
1 karalábé,
1 10 cm bojtorján,
1 pár karika lótusz gyökér,
káposzta,
karfiol,
shiitake gomba,
1 kávékanál árpa miso személyenként.
A Miso leves elkészítési módja:
Félhold alakúra fölvágjuk az összes gyökér zöldséget. Lábas aljára rakjuk a föld alatt növő zöldségeket, utána a csíkokra felvágott wakemét, rá a föld fölött növő zöldségeket. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Megfőzzük, de közben nem kavargatjuk. Ha kész van, elzárjuk a tüzet, beletesszük a levessel elkevert misot, a tetejére petrezselyem zöldet rakjunk. A jó sorrend kedvező energiát biztosít.
Lehet más zöldségekkel is variálni de fontos, hogy 4 föld alatti és 4 föld fölötti zöldséget válasszunk.
(A wakame hosszú, vékony zöld tengeri növény (alga), levesekhez, salátákhoz, zöldségételekhez használják.
(Lótuszgyökér: A vízililiom gyökere, amelynek a külseje barna, belseje pedig üreges, piszkosfehér.
Jótékonyan hat a légzőszervekre, különösen a tüdőre. )
Árpa miso
A japán specialitás fehérjében, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag.
Összetétel: szója*, árpagyöngy* (40%), finomítatlan tengeri só (atlanti) víz, aspergillus orizae -*= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Az ételt, amiben használjuk, tovább már ne sózzuk! Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk és 2 héten belül fogyasszuk el!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. okt. 22. 08:17
A miso leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.