Csirke zöldséges kuszkusszal recept
A Csirke zöldséges kuszkusszal hozzávalói:6 csirkecomb
1 evőkanál friss citromlé
6 gerezd fokhagyma
3 teáskanál szárított kakukkfű
2 teáskanál pirospaprika
3 teáskanál őrölt római kömény
1,5 teáskanál cayenne bors
3 evőkanál Floriol E-vitaminos olaj
1 bögre kuszkusz
1 bögre víz
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál + 1 teáskanál Floriol extraszűz olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 cukkini
1 kaliforniai paprika
1 evőkanál szeletelt mandula
A Csirke zöldséges kuszkusszal elkészítési módja:
A citromlevet és a fűszereket összekeverjük az olajjal. A húst bedörzsöljük a fűszeres olajjal. Egy jénai tál aljára 2 evőkanál olajat öntünk, ráfektetjük a combokat, közéjük szórjuk a héjas fokhagymagerezdeket és alufóliával letakarjuk a tálat. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 1 órát sütjük. Ekkor levesszük a fóliát és további fél órát sütjük, vagy amíg a combok megpirulnak. Kivesszük a sütőből. Grillserpenyőben 1 teáskanál olívaolajon 5-7 perc alatt roppanósra sütjük a falatnyira vágott cukkinit és kaliforniai paprikát. Közepes lábosban felforraljuk a vizet a citromlével, olívaolajjal és kevés sóval. Elzárjuk a lángot, a lábosba szórjuk a kuszkuszt, megkeverjük és lefedjük. 5 perc múlva villával szétpergetjük az átgőzölt szemeket, 1 evőkanál vajat a kuszkuszhoz keverünk. Lazán összeforgatjuk a grillezett zöldségekkel és a mandulaszeletekkel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 20. 07:24
A csirke zöldséges kuszkusszal elkészítési módja és hozzávalói.