"Nem lehet abbahagyni" csirke recept


4 csirkecomb (lehet mell is)
5 dkg liszt
1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
bors
10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
A "Nem lehet abbahagyni" csirke elkészítési módja:
A combokat feldarabolom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel és az áttört fokhagymával, ebben megforgatom egyenként a csirkedarabokat. Kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a maradék lisztet egyenletesen a tetejére szórom. Rákarikázom a vöröshagymát, rászórom a reszelt sajtot és az olajjal elkevert tejföllel lelocsolom. Kb. 50 percig lefedve sütöm, majd a tetejét egy kicsit megpirítom.
Bármilyen körettel és idénysalátával finom
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 'szti, 2006. nov. 12. 08:31
A "nem lehet abbahagyni" csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.