Olgi szelet recept


6 szelet sertéskaraj
20 dkg gomba
6 szelet gépsonka
15 dkg sajt
kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl
só, bors
kevés olaj
Az Olgi szelet elkészítési módja:
A kivert, sózott és enyhén borsozott karaj szeleteket kevés olajban hirtelen kisütjük. A zsiradékjában üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és átpirítjuk a szeletelt gombát. A húsokat kiolajozott tűzálló edénybe helyezzük. Erre rakjuk a hagymás gombát, gépsonka szeletekkel bevonjuk, reszelt sajttal meghintjük. Tejföllel leöntjük és sütőben rózsaszínre sütjük.
Tálaláskor petrezselyemzölddel meghintve még mutatósabb.
Krumplipüré vagy zöldségköret illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 'szti, 2006. nov. 11. 08:44
Az olgi szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.