Savanyúkáposzta-levélbe göngyölt sertéskaraj recept
![Elkészítési idő](http://static.hoxa.hu/pic/oraikon.png)
![Szénhidrátszegény](http://static.hoxa.hu/pic/szenhidratikon.png)
![Kalóriaszegény](http://static.hoxa.hu/pic/kaloriaikon.png)
![Kalória](http://static.hoxa.hu/pic/kaloriaikon.png)
![Szénhidráttartalom](http://static.hoxa.hu/pic/szenhidratikon.png)
![](http://static.hoxa.hu/pic/recept-foto.jpg)
-40 dkg sertéskaraj(kicsontozva)
-50 dkg savanyúkáposzta-levél
-2 ek étolaj
-5 dkg vöröshagyma
-só,pirospaprika,bors
A Savanyúkáposzta-levélbe göngyölt sertéskaraj elkészítési módja:
A húst centis vastagságra vágjuk,majd kiklopfoljuk.A hússzeleteket enyhén sózzuk,borsozzuk,és forró olajban mindkét felét átsütjük.A megmaradt zsíradékban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát,megszórjuk pirospaprikával,és felengedjük egy kevés vízzel,pörköltlevet készítünk belőle.Eközben a hússzeleteket káposztalevélbe göngyöljük,és megtűzzük.A pörköltlébe helyezzük a begönygyölt húsokat,és készre pároljuk.Babérlevéllel ízesíthetjük.Egy kávéskanálnyi tejföllel díszítve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bettibaba, 2006. szept. 13. 12:12
A savanyúkáposzta-levélbe göngyölt sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.