Savanyúkáposzta-levélbe göngyölt sertéskaraj recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
238 kcal
5 gramm
-40 dkg sertéskaraj(kicsontozva)
-50 dkg savanyúkáposzta-levél
-2 ek étolaj
-5 dkg vöröshagyma
-só,pirospaprika,bors
A Savanyúkáposzta-levélbe göngyölt sertéskaraj elkészítési módja:
A húst centis vastagságra vágjuk,majd kiklopfoljuk.A hússzeleteket enyhén sózzuk,borsozzuk,és forró olajban mindkét felét átsütjük.A megmaradt zsíradékban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát,megszórjuk pirospaprikával,és felengedjük egy kevés vízzel,pörköltlevet készítünk belőle.Eközben a hússzeleteket káposztalevélbe göngyöljük,és megtűzzük.A pörköltlébe helyezzük a begönygyölt húsokat,és készre pároljuk.Babérlevéllel ízesíthetjük.Egy kávéskanálnyi tejföllel díszítve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bettibaba, 2006. szept. 13. 12:12
A savanyúkáposzta-levélbe göngyölt sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.