Temesvári sertéskaraj recept
50 perc
A Temesvári sertéskaraj hozzávalói:
80 dkg sertéskaraj
80 dkg krumpli
10 dkg zsír
5 dkg liszt
2,5 dkg vaj
2 dl erőleves (kockából)
1 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
pirospaprika
só
bors
A Temesvári sertéskaraj elkészítési módja:
A megmosott,szárazratörölt húst felszeleteljük,és kissé kiklopfoljuk.Azután besózzuk,és forró zsiradékban,mindkét oldalon kisütjük. A kisült karajszeleteket félretesszük,és a visszamaradt zsiradékon,megpirítjuk az apróra vágott hagymát,a liszttel együtt. Megszórjuk pirospaprikával,felöntjük a levessel,jól átforraljuk,majd rászürjük a húsra.Borssal ízesítjük,és fél óráig pároljuk.Azután hozzáadjuk a tejfölt, és még 5 percig főzzük.Közben héjában megfőzzük a krumplit,majd meghámmozzuk,és áttörjük. Hozzáadjuk a vajat,elkeverjük,és a pürét pecsenyéstálra simítjuk.Rárakjuk a karajszeleteket,és megöntözzük a mártással. Friss zöldsalátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: aac9aafc80, 2007. okt. 3. 17:58
A temesvári sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.