Walesi húspogácsák recept
80 perc
531 kcal
1 nagy szelet kenyér
2 dl erőleves
(leveskockából is készülhet)
50 dkg finomra darált borjúhús
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 tojás
1-1 csapott kiskanál cukor és só
fél mokkáskanál őrölt bors
1 csapott kiskanál currypor
1 púpozott kiskanál
paradicsompüré
1 kiskanál Worcester-mártás
1 vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem
1-2 evőkanál liszt
3 dkg vaj
A Walesi húspogácsák elkészítési módja:
A kenyeret 1,2 deci erőlevesbe áztatjuk, majd ha megpuhult, villával jól összetörjük anélkül, hogy kifacsarnánk. A darált húst, az apróra vágott szalonnát meg a tojást beledolgozzuk. Az összes ízesítőt és fűszert beleszórjuk, a megtisztított, lereszelt vöröshagymával meg a finomra vágott petrezselyemmel együtt. 8 részre osztjuk, egyenként féltenyérnyi pogácsákat formálunk belőlük, majd enyhén lisztbe forgatjuk és kivajazott tepsibe rakosgatjuk. A maradék levesből egy keveset aláöntünk, végül sütőben, közepes lánggal (180 °C) kb. 50 percig sütjük, ha kell, a levesből még öntünk alá. Vajon párolt zöldségekkel tálaljuk, a képen csíkokra vágott narancsszínű paprikával, hámozott mini paradicsommal, hosszúkás szeletekre vágott cukkinivel és csíkokra szelt újhagymával díszítettük. Elkészítési idő: 1 óra 20 perc 1 adag: 2220 kJ, 531 kcal
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2008. jan. 23. 19:44
A walesi húspogácsák elkészítési módja és hozzávalói.