Mogyoró-nugát torta recept
A Mogyoró-nugát torta hozzávalói:1 tortalap
30 dkg Nutella
25 dkg margarin krémalap
10 dkg pörkölt mogyoró
8 dkg darált dió
13 dkg finom kristálycukor
A Mogyoró-nugát torta elkészítési módja:
A Nutellát hozzákeverjük a kihabosított margarinhoz. A krémet tovább habosítjuk. A piskótakarikát három lapra szeljük, majd betöltjük, tetejét és oldalát krémmel bevonjuk. A torta tetejét krémrózsákkal díszítjük, oldalát pörkölt, tört mogyoróval panírozzuk. Hűtőben dermesztjük. A finomított kristálycukrot tűzön fölolvasztjuk, a darált diót elkeverjük benne. Az így elkészített grillázst rögtön olajjal vékonyan megkent tepsibe vagy jénai tálba öntjük. Ha megdermedt, nagyobb darabokban helyezzük el vagy apróra törve a tortára szórjuk. Tipp: dúsíthatjuk fél adag, kicsit keményebbre főzött, kihűlt vaníliás pudinggal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2008. jan. 23. 19:40
A mogyoró-nugát torta elkészítési módja és hozzávalói.