Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyoró-nugát torta recept

Mogyoró-nugát torta recept

A Mogyoró-nugát torta hozzávalói:
1 tortalap

30 dkg Nutella

25 dkg margarin krémalap

10 dkg pörkölt mogyoró

8 dkg darált dió

13 dkg finom kristálycukor


A Mogyoró-nugát torta elkészítési módja:
A Nutellát hozzákeverjük a kihabosított margarinhoz. A krémet tovább habosítjuk. A piskótakarikát három lapra szeljük, majd betöltjük, tetejét és oldalát krémmel bevonjuk. A torta tetejét krémrózsákkal díszítjük, oldalát pörkölt, tört mogyoróval panírozzuk. Hűtőben dermesztjük. A finomított kristálycukrot tűzön fölolvasztjuk, a darált diót elkeverjük benne. Az így elkészített grillázst rögtön olajjal vékonyan megkent tepsibe vagy jénai tálba öntjük. Ha megdermedt, nagyobb darabokban helyezzük el vagy apróra törve a tortára szórjuk. Tipp: dúsíthatjuk fél adag, kicsit keményebbre főzött, kihűlt vaníliás pudinggal.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyoró-nugát torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook