Egyszerű kekszes-almás süti recept


6-8 szem alma
1 cs.vaniliás pudingpor (főző)
2 cs háztartási keksz (csak a kocka alakú jó!)
4-5e.kanál cukor
Az Egyszerű kekszes-almás süti elkészítési módja:
-az almákat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.hozzá adjuk a cukrot és annyi vizet öntünk rá,ami épp ellepi és puhára főzzük.mikor megpuhult az alma,a pudigport elkeverünk 2-3dl hideg vizzel,ügyeljünk hogy ne legyen csomos.ha simára kikevertük hozzáöntjuk az almához és addig főzzük,míg be nem sűrűsödik.ha besűrűsödött levesszük a tűzről. -a háztartási kekszeket egy tepsiben szorosan egymás mellé rakjuk,ráöntjük az almás-puddingos krémet és a tetejére is egyenletesen rátesszük a kekszeket. Haggyuk kihülni,és akkor van kész,ha a keksz teljesen átpuhult. felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk. JÓ ÉTVÁGYAT!
a puddingot ne rakjuk soha közvetlen az almához,mert összecsomósodik!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: chrys001, 2008. jan. 23. 16:46
Az egyszerű kekszes-almás süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.