Kekszes-almás sütés nélkül recept
60 perc
A Kekszes-almás sütés nélkül hozzávalói:
1 kg alma
8 dl+8-10 evőkanál víz
20 dkg cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
60-70 dkg szögletes háztartási keksz
4 evőkanál kakaó
4 evőkanál porcukor
5 dkg vaj (Rama)
A Kekszes-almás sütés nélkül elkészítési módja:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, majd kicsumázzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba töltjük 5 dl vizet öntünk rá, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a vaníliás pudingport 3 dl vízzel kikeverjük és az almához öntjük. Kevergetve 2 percig főzzük, ez alatt besűrűsödik. Egy kb. 28x23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk, a már csak meleg krém felét egyenletesen rákenjük. A tetejére újra keksz kerül, majd ismét rákenjük a krém másik felét, egy sor keksszel borítjuk. A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe rakjuk, ahol nem csak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: haci75, 2007. febr. 18. 16:36
A kekszes-almás sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.