Almáskalács recept


30 dkg liszt
15 dkg RAMA
4 tojás (sárgája a tésztába, a fehérje habnak)
3 dkg élesztő
1 dl tej (pici só, kevés cukor)
3-4 nagy alma, cukor, fahéj, esetleg darált dió
porcukor a tojáshabba
Az Almáskalács elkészítési módja:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a margarint, a tojások sárgáját, elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet.Közepesen lágy,nyújtható tésztát kapunk.Kibéleljük vele a tepsinket. Megszórjuk a darált dióval, rárakjuk az ízesített almatölteléket. kb.30-35 percig sütjük. A tojások fehérjét 3 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük és elsimítjuk az alma tetején,majd 10-15 percig visszatesszük a sütőbe.
Langyosan, vizes késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: judit47, 2007. febr. 17. 17:35
Az almáskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.