Krémes kalács recept

Elkészítési idő 60 perc

A Krémes kalács hozzávalói:
1kg liszt,4tojás sárgája,1.5 evőkanál olaj,9 dkg cukor,1csomag élesztő.
Krém:4 tojás fehérje kemény habja,30dkg porcukor,2csomag vaniliáscukor,35 dkg ráma


A Krémes kalács elkészítési módja:
A fent írtakból kelttésztát készítünk tej hozzáadásával.Kicsit pihentetjük majd kisodorjuk és rákenjük a krémet,felcsavarjuk.6 felé osztjuk,3-3-at összefonunk.

Csak fél adagot szoktam sütni,mert az is elég kiados!
MAgas falú tepsiba kell sütni!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A krémes kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook