Krémes kalács recept
60 perc
A Krémes kalács hozzávalói:
1kg liszt,4tojás sárgája,1.5 evőkanál olaj,9 dkg cukor,1csomag élesztő.
Krém:4 tojás fehérje kemény habja,30dkg porcukor,2csomag vaniliáscukor,35 dkg ráma
A Krémes kalács elkészítési módja:
A fent írtakból kelttésztát készítünk tej hozzáadásával.Kicsit pihentetjük majd kisodorjuk és rákenjük a krémet,felcsavarjuk.6 felé osztjuk,3-3-at összefonunk.
Csak fél adagot szoktam sütni,mert az is elég kiados!
MAgas falú tepsiba kell sütni!
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: ezsuzsoka, 2006. okt. 22. 18:13
A krémes kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.