Habos meggyes recept




1. 10 dkg vaj
2. 4 tojássárgája
3. 1 ek cukor (ek-evőkanál)
4. 6 ek tej
5. 2 dkg élesztő
6. 25 dkg liszt
7. 4 tojásfehérje
8. 20 dkg cukor
9. 30 dkg kifejtett cukrozott meggy (cukor izlés szerint)
A Habos meggyes elkészítési módja:
1-5-ig jól összekeverni, majd hozzáadni a lisztet. A tésztát kivajazott tepsiben szétnyomkodom egyenletesre, rászórom a meggyet. 1 órát kelesztem így a tepsiben, majd 200 °C-on megsütöm. Kb. 40 perc, attól függ milyen vastag a tészta. Ha megsült a 7 és 8-ból kemény habot verek és a kész süteményre rakom, újra visszateszem a sütőbe és megszárítom a habot.
A tésztát lehet nyújtani is, nem ragad le. Attól függően, hogy milyen tésztás a család, lehet vékonyra vagy vastagra. A meggy mennyisége is lehet több vagy kevesebb. Én nagyon vastagon szórom meggyel, mert szeretem, ha sok benne a gyümölcs.
A hab szárítására ügyelni kell, mert ha gyorsan lebarnul a teteje, akkor nem tud ropogósra száradni a hab.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mone1, 2007. jún. 24. 20:37
A habos meggyes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.