Női szeszély 2. recept
120 perc
384 kcal
15 dkg Rama sütőmargarin
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
2 evőkanál kristálycukor
5 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
30 dkg finomliszt
A tepsi kikenéséhez:
2-3 dkg Rama sütőmargarin
kb. 2 evőkanál finomliszt
A tetejére:
5 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
20 dkg sűrű sárgabaracklekvár
10 dkg dióbél
A Női szeszély 2. elkészítési módja:
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, a fele cukrot beleszórjuk, letakarva, meleg helyen 20 perc alatt felfuttatjuk. A puha margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A citromhéjjal, az élesztővel, a többi langyos tejjel és a liszttel jól kikeverjük. Margarinnal kikent, belisztezett kb. 32x24 cm-es tepsibe simítjuk (vizes késsel a legkönnyebb) és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165) kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. Közben a tojásfehéjét kemény habbá verjük, a végefelé evőkanalanként a cukrot is hozzáadjuk. A sült tésztát a kb. fél dl vízzel simára kevert lekvárral megkenjük. A habot rásimítjuk. Durvára vágott dióval meghintjük. A sütőbe visszatoljuk, kb. 10 percig sütjük, majd a lángot elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk, a süteményt – pontosabban a habot – még 15 percig így szárítjuk. Ha kihűlt, forró vízbe mártott késsel 2x7 szeletre vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 8. 15:30
A női szeszély 2. elkészítési módja és hozzávalói.