Tejszínes szederkrém recept
25 perc
246 kcal
2 dl tejszín
1 dl kefír
1 dl fagyasztott szeder
8 babapiskóta
2 ek szederlekvár
1-1 zacskó vaniliás cukor és habfixáló
ízlés szerint porcukor
citromlé
1 mokkáskanál frissen reszelt citromhéj
csipet só
tejszínhab a tetejére,de ha kihagyos,akkor diétásabb
A Tejszínes szederkrém elkészítési módja:
A tejszínből a habfixálóval kemény habot verek.A babapiskótát összetöröm vagy megreszelem.A szedret is összetöröm.A szederpürét a szederlekvárral, a citromlével és kevés cukorral összekeverem.(ha szereted az édesítőtt,akkor azzal is össze lehet,és kevesebb a kalória tartalma) A babapiskótára önötm a kefírt,az ízesített szedret és a vaniliás cukrot.15 percig hagyom állni,ezután óvatosan beleforgatom a tejszínhabot,és ízlés szerint feldíszítem.Tíz percre beteszem a mélyhűtőbe,csak utána tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 8. 09:48
A tejszínes szederkrém elkészítési módja és hozzávalói.