Epertiramisu recept
20 perc
sok
sok
sok
Az Epertiramisu hozzávalói:
8-10 személy részére
300 g krémtúró
500 g mascarpone
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
(1 tk. vanilía paszta vagy
1 vanilía rúd kikapart magja)
3 dl habtejszín
1 kg eper (lehet fagyasztott is)
4 ek. cukor
250 g babapiskóta
kakaó a tetejére
Az Epertiramisu elkészítési módja:
1. A krémtúrót, a mascarponét, a vanília pasztát és a vaníliás cukrot egy tálban simára keverjük. A tejszínt keményre felverjük, a krémhez keverjük. További felhasználásig hidegre tesszük. 2. Az epret megmossuk, zöld részét kivágjuk. Kb. a felét a cukorral pürésítjük. A maradékot felkockázzuk és a püréhez keverjük. 3. Egy négyszögletes, magas formába a babapiskóta felét lerakjuk, a fele eperszószt ráöntjük, majd a mascarpone krém felével beborítjuk. Ezt követően ismét babpiskóta, eperszósz, s a mascarponekrém. Az epres tiramisut legalább 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe. 4. Tálalás előtt kakaóporral meghintjük
Lehet málnával is elkészíteni, de kísérletezhettek más bogyós gyümölccsel is. Vigyázat, nagyon hízlal ! :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pierrot, 2008. aug. 3. 19:42
Az epertiramisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.