Citromhab recept



4 személy részére:
1 citrom
1 kiskanál reszelt citromhéj
2 tojás
6 dkg cukor
1 dl fehérbor
A Citromhab elkészítési módja:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a citrom levét, a reszelt citromhéjat, és a bort, majd lassú tűzön habverővel keverve besűrítem. Az edényt jeges vízbe állítva lehűtöm. Tálalás előtt a tojások fehérjéből kemény habot verek, a citromos krémhez keverem.
Nagyon jól mutat üvegpoharakban, citromfű-levelekkel díszítve.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. jún. 7. 19:07
A citromhab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.