Lencsefőzelék recept
A Lencsefőzelék hozzávalói:40 dkg lencse
2 evőkanál olaj
1 púpos evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 kiskanál reszelt vöröshagyma
só
körömnyi citromhéj
A Lencsefőzelék elkészítési módja:
A gondosan kiválogatott, előző este beáztatott lencsét másnap annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval és citromhéjjal ízesítve puhára főzzük. Ezután a citromhéjat kidobjuk belőle, az olajból, a lisztből meg a hagymából barna rántást készítünk, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Megtejfölözve tálaljuk.
Nagyon finom, ha a lencsét füstölt lében főzzük meg, vagy legalább egy darabka szalonnabőrkét főzünk vele együtt.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 28. 11:45
A lencsefőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.