Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Lencsefőzelék recept

Lencsefőzelék recept

A Lencsefőzelék hozzávalói:
40 dkg lencse
2 evőkanál olaj
1 púpos evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 kiskanál reszelt vöröshagyma

körömnyi citromhéj


A Lencsefőzelék elkészítési módja:
A gondosan kiválogatott, előző este beáztatott lencsét másnap annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval és citromhéjjal ízesítve puhára főzzük. Ezután a citromhéjat kidobjuk belőle, az olajból, a lisztből meg a hagymából barna rántást készítünk, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Megtejfölözve tálaljuk.

Nagyon finom, ha a lencsét füstölt lében főzzük meg, vagy legalább egy darabka szalonnabőrkét főzünk vele együtt.


Kategória: Főzelékek receptjei


A lencsefőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook