Zöldborsóleves "szárnyas" galuskával recept
40 perc
167 kcal
25 dkg zöldborsó
20 dkg vegyes zöldség
15 dkg csirkemell
1/2 dl tejszín
1 tojás
1 evőkanál búzadara
1 csomag petrezselyem
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
só
bors
szerecsendió
A Zöldborsóleves "szárnyas" galuskával elkészítési módja:
A csirkemellett kétszer ledarálom, vagy géppel pürésítem. Alaposan összekeverem a tejszínnel, a tojásfehérjével, búzadarával, majd sóval, szerecsendióval ízesítem. Amíg a dara megdagad, a hűtőben pihentetem. Közben a zöldségeket kockára, a hagymát és a petrezselymet finomra vágom. Olajon kissé pirítom a hagymát, majd meghintem pirospaprikával, és hozzáadom a vegyes zöldséget. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, és addig párolom, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Ekkor kiskanállal beleszaggatom a "szárnyas" galuskát, és pár percig forralom. A lisztet simára elkeverem 1 dl vízzel, és besűrítem vele a levest. Kiforralom és petrezselyemzölddel meghintve tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. jún. 6. 19:55
A zöldborsóleves "szárnyas" galuskával elkészítési módja és hozzávalói.