Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldborsóleves "szárnyas" galuskával recept

Zöldborsóleves "szárnyas" galuskával recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória 167 kcal

A Zöldborsóleves "szárnyas" galuskával hozzávalói:
25 dkg zöldborsó
20 dkg vegyes zöldség
15 dkg csirkemell
1/2 dl tejszín
1 tojás
1 evőkanál búzadara
1 csomag petrezselyem
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj

bors
szerecsendió


A Zöldborsóleves "szárnyas" galuskával elkészítési módja:
A csirkemellett kétszer ledarálom, vagy géppel pürésítem. Alaposan összekeverem a tejszínnel, a tojásfehérjével, búzadarával, majd sóval, szerecsendióval ízesítem. Amíg a dara megdagad, a hűtőben pihentetem. Közben a zöldségeket kockára, a hagymát és a petrezselymet finomra vágom. Olajon kissé pirítom a hagymát, majd meghintem pirospaprikával, és hozzáadom a vegyes zöldséget. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, és addig párolom, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Ekkor kiskanállal beleszaggatom a "szárnyas" galuskát, és pár percig forralom. A lisztet simára elkeverem 1 dl vízzel, és besűrítem vele a levest. Kiforralom és petrezselyemzölddel meghintve tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldborsóleves "szárnyas" galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook