Csirkemell mézes sárgarépamártással recept
75 perc
A Csirkemell mézes sárgarépamártással hozzávalói:
4 személyre:
4 csirkemellfilé
4 dl tyúkhúsleves
2 cm friss gyömbérgyökér
só
A kásához:
20 dkg kukoricaliszt
2 dl zöldségerőleves
2 dl tej
só
A mártáshoz:
2 szál sárgarépa
1 fej hagyma
1 evőkanál méz
4 evőkanál tyúkhúsleves
1 evőkanál tejszín
2 teáskanál olaj
só, bors
A Csirkemell mézes sárgarépamártással elkészítési módja:
A levest felforraljuk, felszeletelt friss gyömbérgyökérrel ízesítjük (ha van, tehetünk bele fenyérfüvet vagy citromfüvet is) és megfőzzük benne a csirkemellfilét. A kásához felforraljuk a zöldségerőlevest és a tejet. Állandó keverés mellett beleszórjuk a kukoricalisztet, sót és nem túl sűrű kásává főzzük. A mártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát. 5 percig pároljuk. Felöntjük a levessel és puhára főzzük. Összeturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt és a mézet. Sóval, borssal ízesítjük. A főtt csirkemellet a mézes sárgarépamártással leöntjük, kukoricakásával körítjük.
Egyszerű elkészíteni, és ünnepi asztalra tökéletes!
Jó étvágyat mindenkinek!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. nov. 6. 10:38
A csirkemell mézes sárgarépamártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.