Pelyhes-túrós gyümölcskrém recept
40 perc
377 kcal
(4 személyre)
25 dkg gyümölcs ízlés szerint
2 dl tej
2 dl tejszín
15 dkg tehéntúró
4 evőkanál zabpehely
3 evőkanál méz
2 zacskó habfixáló
1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
csipetnyi só
A Pelyhes-túrós gyümölcskrém elkészítési módja:
A tejet összekeverem a mézzel és a sóval, majd a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet is hozzátéve, legalább 1 órán át állni hagyom. Közben a gyümölcsöt jellegének megfelelően kimagozom és felaprítom. A túrót villával összetöröm (vagy szitán áttöröm). A tejszínből az egyik zacskó habfixálóval kemény habot verek. A másik zacskó habfixáló tartalmát a pelyhes keverékbe szórom. Elkészítése: a tejszínhabot összeforgatom a tejes zabpehellyel meg a túróval, majd óvatosan belekeverem a gyümölcsöt. Poharakba osztom, a tetejét gyümölccsel feldíszítem, és jól lehűtöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. nov. 25. 03:44
A pelyhes-túrós gyümölcskrém elkészítési módja és hozzávalói.