Almás-zabpelyhes kenyér recept
Az Almás-zabpelyhes kenyér hozzávalói:1 nagyobb alma
5 dkg zabpehely
40 dkg rétesliszt
2,5 dkg élesztő
csipetnyi só
2 evőkanál méz
kb. 1 dl víz
1 kiskanál őrölt fahéj
Az Almás-zabpelyhes kenyér elkészítési módja:
Az almát megtisztítjuk, finomra reszeljük, és az összes többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 percig dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Ha megkelt, újból átgyúrjuk, és egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába fektetjük. A tetejét vízzel megkenjük, azután előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Aki szereti, 6-8 deka megmosott mazsolával is gazdagíthatja az almás kenyeret, ami természetesen kenyérsütő gépben is megsüthető.
1 óra 20 perc + kelesztészi idő
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. nov. 25. 01:36
Az almás-zabpelyhes kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.