Magos kevert kenyerem, kiflim recept
180 perc
A Magos kevert kenyerem, kiflim hozzávalói:
3dl langyos víz
300 gr búzaliszt
100 gr rétesliszt
200 gr tönkölyliszt(fehér v. telj.kiőrl.)
2-2 ek lenmag, szotyi, szezámmag, zabpehely
2 kismérő só
1 kismérő cukor
fél kocka élesztő
1 kk. sikér(elhagyható)
1 púpozott ek. zsír
1 ek. ecet(elhagyható)
A Magos kevert kenyerem, kiflim elkészítési módja:
Minden alapanyagot szobahőmérsékleten adagolva beleteszek a kenyérsütőbe (vagy összegyúrom géppel vagy kézzel) és dagasztó kelesztő programmal elkészítem.Lisztezett deszkán vagy kenyeret formázok belőle vagy kifliket,fél órát konyharuhával letakarva meleg helyen( de nem a kályha tetején!) kelesztem.Felvert tojással megkenem és előmelegített sütőben kb. 30-40 percet sütöm pirulásig.A kifliket meg lehet még szórni a tojás felkenése után különböző magokkal vagy nagyszemű tengeri sóval.Megsülés után rácson hagyom kihűlni.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. márc. 12. 15:24
A magos kevert kenyerem, kiflim elkészítési módja és hozzávalói.