Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér gépben recept

Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér gépben recept

Elkészítési idő 180 perc

A Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér gépben hozzávalói:
300 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
100 g sima búzaliszt
1/2 kocka élesztő
1 dl langyos víz
1 dl langyos tej
2 teáskanál só
2 teáskanál cukor
70-80g mag mix (én mogyorót, szotyit, lenmagot és szezámmagot szoktam beledobni)
2 evőkanál oliva olaj


A Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér gépben elkészítési módja:
Kimérem egy mérő edénybe a langyos vizet, majd hozzámérem a hideg tejet, belemorzsolom az élesztőt és így beleteszem a mikróba egy fél percre, utána simán feloldódik az élesztő egy kis kevergetéssel. Ezt beleöntöm a gép táljába és rámérem a 2 evőkanál oliva olajat. Egy edénybe kimérem a liszteket, rászórom a sót és a cukrot, meg a magvakat, kicsit összekeverem, majd ezt is beleöntöm a gép táljába. Kis adag sütésére állítom, sötét színt állítok be és Normal fokozaton elindítom a sütőt. Mikor kész, kiveszem és vízzel átkenem a héját még melegen, ettől marad puha és nem keményedik be (szárad ki) olyan gyorsan a külseje.

Ha nem lett elég puha, lehet játszani a lisztek arányával. Minél több fehér liszt (sima búzaliszt) van benne, annál jobban meg tud kelni.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér gépben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook