Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Diétás kalács recept

Diétás kalács recept

Elkészítési idő 90 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 258 kcal
Zsírtartalom 8 gramm
Szénhidráttartalom 41 gramm

A Diétás kalács hozzávalói:
 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza vagy zabliszt ( helyette: 30 dkg tk búzaliszt, 10 kukoricaliszt, 10 dkg sima fehér liszt)
 4 dkg friss élesztő
 1 csipet tengeri só
 nyírfacukor vagy eritrit ízlés szerint (kb. 3-5ek)
 6 dkg kókuszzsír
 2 db tojás
 3dl langyos laktózmentes vagy növényi tej( helyette: 1, 5-ös tej)
 1 db vanília rúd kikaparva
 1 db tojás a tészta kenéséhez


A Diétás kalács elkészítési módja:
Elkészítés: 1. Kb. 2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztet a sóval, a cukorral tálba tesszük, belemorzsoljuk a kókuszzsírt, beleütjük a tojásokat. 3. Az élesztős tejet a liszthez adom. Kézzel kidolgozom és annyi meleg tejet öntök még hozzá, hogy kemény, rugalmas tésztát kapjak, ami elválik a tál falától. Meleg helyen kb. 1, 5 órát, addig kelesztjük, amíg a tészta kétszeresére nő. 4. Kikenünk egy királytorta (gyümölcskenyér) formát kevés kókuszolajjal, majd a megkelt tésztát először átgyúrjuk, és négyes vagy hármas fonással megformázzuk. A kikent formába tesszük, és fél-egy órán keresztül kelesztjük még. A sütőt előmelegítjük, a kalács tetejét megkenjük felvert tojással, hogy szép fényes legyen. Előmelegített sütőben 190°C-on kb. 40 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A diétás kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook