Candidásoknak-élesztőmentes kenyér recept
Szénhidrátszegény
A Candidásoknak-élesztőmentes kenyér hozzávalói:
½ kg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
8 evőkanál hidegen sajtolt olaj
4 dl víz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál tengeri só
ízesítéshez 1 teáskanál kömény, vagy zöldfűszer
A Candidásoknak-élesztőmentes kenyér elkészítési módja:
BARNAKENYÉR CANDIDÁSOKNAK Az alábbi élesztőmentes kenyér könnyen elkészíthető, és akár egy hétig is eltartható. Élesztőmentes tönkölykenyér Elkészítés: A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, a sót és a fűszert. Adjuk hozzá az olajat, majd a vizet és gyúrjuk össze. Ragacsos tésztát kapunk. Margarinnal kenjünk ki egy őzgerinc formát, és tegyük bele a tésztát. Gázsütőben 3-as fokozaton kb. 50 percig süssük.
A diéta első hónapjában napi egy-két szelet fogyasztása javasolt.
A tésztába keverhetünk ízlés szerint olajos magvakat is.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: PALINGRID, 2007. febr. 27. 13:03
A candidásoknak-élesztőmentes kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.