New York bagel recept
A New York bagel hozzávalói:500 g liszt
1 csomag szárított élesztő
1,5 evőkanál cukor
1,5 teáskanál só
0,34 l víz
4 dkg szezámmag
A New York bagel elkészítési módja:
A hozzávalókat összekeverjük, majd a tésztát meleg helyen kb. a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6-8 részre osztjuk. A kisebb tésztadarabokat (1,5-2 cm átmérőjű) hurkává sorodjuk, majd a hurkák végét összeillesztjük, így 6-8 tésztakarikát kapunk. A karikákat tepsibe fektetjük, műanyag fóliával lefedjük és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztákat lobogó forró vízben 1 percig főzzük, majd visszatesszük a tepsibe és előmelegített sütőben szép piros-ropogósra sütjük.
A bagel-el - a ciabatta-hoz hasonlóan - sok munka van, de a végeredmény megér minden vesződséget.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: vmbhc, 2007. febr. 17. 10:27
A new york bagel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.