New York bagel recept

A New York bagel hozzávalói:
500 g liszt
1 csomag szárított élesztő
1,5 evőkanál cukor
1,5 teáskanál só
0,34 l víz
4 dkg szezámmag


A New York bagel elkészítési módja:
A hozzávalókat összekeverjük, majd a tésztát meleg helyen kb. a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6-8 részre osztjuk. A kisebb tésztadarabokat (1,5-2 cm átmérőjű) hurkává sorodjuk, majd a hurkák végét összeillesztjük, így 6-8 tésztakarikát kapunk. A karikákat tepsibe fektetjük, műanyag fóliával lefedjük és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztákat lobogó forró vízben 1 percig főzzük, majd visszatesszük a tepsibe és előmelegített sütőben szép piros-ropogósra sütjük.

A bagel-el - a ciabatta-hoz hasonlóan - sok munka van, de a végeredmény megér minden vesződséget.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A new york bagel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook