Virslis tekercs recept
A Virslis tekercs hozzávalói:60 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
2 db tojás
1 kávéskanál só
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
25 dkg reszelt sajt
5-6 pár virsli (4 hasábba vágva)
A Virslis tekercs elkészítési módja:
Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. Közben a liszthez keverjük hozzá a sót, morzsoljuk el benne a margarint, aztán a túrót. Majd adjuk hozzá a tejfölt, a tojásokat, a sajt felét és gyúrjuk össze. Meleg helyen pihentessük, amíg a kétszeresére nem nő. Kelesztés után nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra és vágjunk belőle 1,5 cm széles csíkokat. A tésztacsíkokba csavarjuk bele egyenként a virsli hasábokat. A tekercseket tegyük kizsírozott tepsibe, tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal és 200°C-on süssük azokat szép aranybarnára.
Nem mindegy, hogy milyen virslit használuk. Válasszunk jó minőségű, finom virslit!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: vmbhc, 2007. febr. 3. 16:31
A virslis tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.